spot_img
2.9 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEducatieFostul președinte Traian Băsescu, în fața elevilor de la Colegiul Național „Ecaterina...

  Fostul președinte Traian Băsescu, în fața elevilor de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“

  Fostul președinte al României Traian Băsescu (72 de ani) a fost prezent, sâmbătă, la conferința educațională VREM, care a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

  Băsescu le-a vorbit elevilor de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ (CNET) din Târgu Jiu despre ce trebuie să facă pentru a avea succes în viață. El a spus că două lucruri sunt esențiale în viață: sănătatea și competența profesională. Acesta a dezvăluit că anul viitor, după finalizarea mandatului, se va dedica activității fundației pe care a înființat-o.

  „Este o plăcere să mă întâlnesc cu voi. Este o plăcere să mă întâlnesc cu generația tânără. Ce am observat în perioada aceasta pe care am trăit-o trepidant, de la intrarea în Academia Navală și până acum: în viață sunt două lucruri esențiale. Primul este sănătatea și al doilea este să fii un bun profesionist. (…) Esențial este să fi bun în viață. Asta își dă și resursele materiale, și libertatea de a fi tu, de a face ce vrei, de a nu fi suspus unor șefi. Sunt lucruri pe care le-aș spune oricui. Îmi pare rău că nu le-am putut spune când eram mult mai tânăr, dar arunci nu ajunsesem să trag concluziile acestea la 72 de ani, după 50 de ani de serviciu pe cartea de muncă. (…) O să-mi dedic perioada următoare, după ce îmi voi termina mandatul de europarlamentar, întâlnirilor cu generația tânără, pentru că este cel mai important lucru pe care îl pot face“.

  Băsescu a fost „bombardat“ de elevi cu întrebări

  Elevii de CNET l-au „bombardat“ cu întrebări pe fostul președinte al României mai bine de o oră. „De ce ați renunțat la viața de pe navă pentru a intra în administrație“, a fost una dintre întrebările elevilor. „Ajunsesem la plafonare. După patru ani de comandă pe «Biruința» aș fi vrut și altceva, dar nu mai existau nave mai mari. Terminasem navele la 36-37 de ani și atunci am trecut în administrație și nu îmi pare rău. Viața pe mare nu este o viață pe care să o duci până la pensie, pentru că sunt sacrificii enorme pentru familie. Ești pe mare 9 luni din 12“.

  Băsescu le-a recomandat liceenilor să meargă și să discute cu părinții atunci când au probleme, și nu cu cel care furnizează droguri. Conferința educațională VREM este organizată de Dana Constantinescu, profesor de engleză la CNET și fost inspector general școlar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: