spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEducatieMuzeu virtual în comuna Peștișani

  Muzeu virtual în comuna Peștișani

  Un muzeu virtual cu lucrări de artă digitală va fi realizat în comuna Peștișani, printr-un proiect al Asociație Be Teen, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și cofinanțat de Primăria Peștișani.

  Este o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are ca temă principală viața și operele lui Constantin Brâncuși.
  Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani. Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.


  Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.
  Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
  Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
  “TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen.

  Ce va conține muzeul virtual

  Isabela Coară, de la Discover Peștișani, a spus că muzeul va avea ca scop promovarea vieții și operei lui Constantin Brâncuși: „Un proiect inedit care se lansează la Peștișani. Este vorba de un muzeu digital, care va avea ca scop promovarea vieții și operei lui Constantin Brâncuși sub o formă digitală. Este un proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural. Este primul proiect, înainte de marile proiecte pe care Primăria Peștișani le va lansa cu privire la Brâncuși“.
  Roxana Pistol, președintele Asociației Be Teen, a precizat că toate lucrările realizate vor fi donate comunei Peștișani: „Este un proiect inedit, care presupune activare culturală și comunitară într-un spațiu alternativ. Ne-am propus să creăm un muzeu digital. Avem, componente de VR, component de artă grafică digitală, videografică și multe lucruri interesante. Încercăm cu 20 de tineri care vor fi selectați din cadrul Liceului „Constantin Brâncuși“ din Peștișani să realizăm aceste materiale inedite pentru muzeul virtual. Tot ce vom realiza în cadrul proiectului va fi donat comunității Peștișani. În lunile septembrie și octombrie vom realiza câteva ateliere de artă digitală pentru elevii din localitățile vecine și din Peștișani“.
  Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, a declarat că proiectul va fi o nouă oportunitate pentru tinerii din comuna Peștișani: „Ne bucurăm că ați ales să colaborați în continuare cu noi. Este inedit pentru tinerii din Peștișani, pentru Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, educația din Peștișani, realizând o nouă fereastră în educația copiilor. Rezultatul final va rămâne tinerelor din comuna Peștișani“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: