spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEvenimentALARMANT!: 22 de incendii de vegetație în 3 zile, în Gorj!

  ALARMANT!: 22 de incendii de vegetație în 3 zile, în Gorj!

  Au început muncile câmpului și odată cu ele și incendiile. Cetățenii încă își igienizează terenurile dând foc vegetație uscate. În doar trei zile, pompierii gorjeni s-au chinuit să stingă peste 20 de incendii de proporții.

  „Ultimele 3 zile au însemnat pentru noi, pe lângă celelalte misiuni, inclusiv cele pentru înlăturarea efectelor negative produse de cutremurele din județul Gorj, 22 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Pare imposibil de schimbat obișnuința unor cetățeni de a utiliza focul deschis pentru igienizarea terenurilor agricole sau pentru arderea resturilor menajere. Zeci de hectare au fost mistuite de flăcări, iar colegii noștri, alături de serviciile voluntare pentru situații de urgență și voluntarii care ni s-au alăturat, au depus eforturi ca incendiile să nu pună în pericol locuințele” este mesajul transmis de ISU Gorj.

  Totodată, este de precizat că anul 2022 a însemnat anul cu cele mai multe incendii de vegetație – 761!

  „Sperăm ca oamenii să înțeleagă pagubele iremediabile pe care le pot produce aceste incendii, atât pentru comunități, dar și pentru mediul înconjurător. Nimic nu este mai fals ca o percepție de genul: ‘Mie nu mi se poate întâmpla!’ Trebuie să renunțăm la aceste practici, să conștientizăm riscul și să știm că acolo unde percepția despre pericole nu este suficientă există prevederi legislative care sancționează drastic aceste acțiuni! Renunță să utilizezi focul deschis pentru igienizarea terenurilor sau pentru arderea resturilor vegetale!”, a mai transmis ISU Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: