spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAlarmant! Tot mai multe furturi din locuințe

  Alarmant! Tot mai multe furturi din locuințe

  A crescut numărul cazurile de furturi din locuințe. Potrivit datele furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, în a primele 5 luni ale anului în curs s-a înregistrat un număr mai mare de astfel de incidente, comparativ cu aceiași perioadă a anului 2020.

  Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj, alături de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, au marcat Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuință, prin activități informativ-preventive, desfășurate în municipiul Târgu-Jiu, respectiv zona Victoria Pietonal, Piața Centrală și în incinta Shopping City Târgu-Jiu. Acțiunea vine în contextul în care furturile din locuință au crescut.
  „La nivelul județului Gorj, în primele 5 luni ale anului 2022, s-a constatat o creștere a furturilor din locuință cu 31 de fapte, comparativ cu perioada similară a anului trecut (de la 85 de fapte în primele 5 luni ale anului 2020, la 116 fapte în perioada similară a anului 2022), dată fiind și perioada pandemiei, când cetățenii au petrecut mai mult timp la domiciliu, din cauza restricțiilor impuse de autorități”, a transmis IPJ Gorj.

  Scopul acțiunii de astăzi a fost conștientizarea de către cetățeni a necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție și a unei atitudini prudente față de locuință și bunurile proprii, neglijența proprietarului fiind, de cele mai multe ori, principalul avantaj al infractorilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: