spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEvenimentALERTĂ: Urs în zona unei biserici din Tismana! Recomandări

  ALERTĂ: Urs în zona unei biserici din Tismana! Recomandări

  Un urs a coborât din munți în orașul gorjean Tismana. Autoritățile alertează cetățenii și turiștii să aibă o atenție sporită.

  „Bună dimineața, dragi tismăneni și turiști! #AtențieUrs! #AtențieUrs! Vă anunț că în noaptea care s-a încheiat am avut alertă de urs la Tismana, în zona bisericii de pe Valea Tismanei. Vă rog atenție sporită! Nu s-au înregistrat evenimente nedorite și vă anunț că atât eu cât și autoritățile abilitate suntem în alertă.” a transmis primarul orașului Tismana, Petre Remetea.

  Recomandări

  Tot mai des, urșii sunt văzuți, în România, în apropierea zonelor locuite, sau intens circulate, fiind atrași de mâncare. Cetățenii sunt îndemnați să sune la 112 și să se pună în siguranță. Dacă se află în pădure, este recomandat să aibă la ei spray cu piper și obiecte cu care să facă zgomot, să nu se întoarcă cu spatele la urs, dar să nu-l privească nici în ochi și să abandoneze, în calea lui, mâncarea pe care o au în rucsac, pentru că de aceasta este interesat ursul, de fapt, după ce i-a simțit mirosul. Este posibil ca ursul să-i urmărească pe turiști până campează și să atace în timpul nopții. Specialiștii recomandă ca mâncarea să fie bine ambalată, pentru a răspândi cât mai puțin miros și fie agățată într-un arbore, pe timpul nopții, la distanță suficient de mare de locul de campare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: