spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiu: Amendați pentru că au spart drumul

  Târgu Jiu: Amendați pentru că au spart drumul

  Polițiștii locali din Târgu Jiu, cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții, au efectuat verificări privind respectarea condițiilor de executare a intervențiilor aferente lucrărilor tehnico-edilitare pe domeniul public și privat al municipiului Târgu Jiu și au dat amenzi.

  Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei, fiecare, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 43 din 1997 privind regimul drumurilor, pentru intervenții asupra drumului public fără obținerea acordului de spargere a străzii.

  „De asemenea, potrivit prevederilor Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, neaducerea terenului la starea inițială și nerealizarea lucrărilor de curățare, amenajare ori degajare, după caz, a amplasamentului și/sau a terenurilor adiacente ocupate temporar pe durata execuției, odată cu încheierea lucrărilor de bază, se sancționează contravențional cu amendă de la 5.000 – 20.000 lei. Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul creșterii siguranței participanților la trafic, al protejării mediului înconjurător, dar și al diminuării disconfortului generat de neaducerea la stadiul inițial a părții carosabile, a trotuarelor sau a spațiilor verzi afectate de lucrările de intervenții”, a transmis instituția publică.

  Deținătorii sau administratorii de rețele/utilități (furnizori de gaze naturale, operatori de servicii de televiziune, internet, telecomunicații, apă și canal etc), persoanele fizice și juridice beneficiare ale lucrărilor tehnico-edilitare, precum și constructorul/executantul lucrărilor respective, după caz, au obligația de a obține acordul de spargere a domeniului public/privat al municipiului Târgu Jiu și de a reface terenul în termenul și condițiile precizate în acordul de spargere.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: