spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAmenzi pentru muncă ,,la negru" la Tismana și Țicleni

  Amenzi pentru muncă ,,la negru” la Tismana și Țicleni

  Inspectorii de muncă au amendat două firme, pentru muncă la negru în localitățile Tismana și Țicleni.

  Un patron din Tismana a fost amendat de inspectorii de muncă pentru angajarea unei persoane fără forme legale de muncă.

  ,,Un angajator cu sediul social în orașul Tismana, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor a fost sancționat cu suma de 20.000 lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Patronul unui azil, sancționat pentru muncă fără forme legale

  În cadrul acțiunii de control la centrele de îngrijire din Gorj, „un angajator cu sediul social în orașul Rovinari a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, persoană care a fost identificată desfășurând activitate la un centru rezidențial pentru vârstnici din orașul Țicleni”, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a precizat că nu există toleranță pentru cazurile de muncă ,,la negru”: ,,Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”.

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 10-14 iulie 2023 un număr de 70 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale în valoare de 216.500 lei, dintre care 40.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 68 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: