spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAnchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce un pacient...

  Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce un pacient s-a spănzurat în salon

  Conducerea Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a declanșat o anchetă după ce un pacient s-a spânzurat într-unul dintre saloanele Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  „În data de 26/10/2020 in jurul orei 15:35 a fost adus la CPU psihiatrie, escortat de poliție, un pacient în vârstă de 35 de ani în urma unui apel la 112. Pacientul era cunoscut Secției de psihiatrie, având numeroase prezentări în antecedente datorate abuzului de alcool, manifestând de fiecare dată agitație psiho-motorie și agresivitate verbală față de personal, dar niciodata tendințe suicidale.

  Pacientul a fost sedat și internat sub monitorizare în izolatorul Secție de psihiatrie, pentru siguranță, dar și din cauza imposibilității personalului medical de gardă de a stabili existența sau nu a unui contact cu pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sau a simptomatologiei specifice infecției. După administrarea sedativului, pacientul a fost liniștit, neimpunându-se luarea de măsuri restrictive. Spre finalul celor două ore de monitorizare inițială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienții aduși într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenția lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17:30. S-au început imediat manevrele de resuscitare, au fost anunțate organele de poliție și SAJ Gorj, care a dispus deplasarea la fața locului a unei ambulanțe cu medic. Aceștia au continuat resuscitarea până in jurul orei 18:20, fără a avea succes, iar pacientul a fost declarat decedat. În paralel cu ancheta desfășurată de organele compentente a fost demarată și o anchetă internă la nivelul SJU Tg-Jiu pentru a stabili cu exactitate desfășurarea evenimentelor și pentru a asigura prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente“, searată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: