spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăEvenimentAtenţie, şoferi! Poliţia Rutieră, acţiune pe şoselele din Gorj

  Atenţie, şoferi! Poliţia Rutieră, acţiune pe şoselele din Gorj

  Poliţiştii gorjeni sunt cu ochii pe şoferii indisciplinaţi! Oamenii legii au împânzit şoselele din Gorj, acţiunea având ca scop prevenirea evenimentelor nedorite.

  actiune-politieÎn perioada 20-25 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice gorjene și depistarea neregulilor din trafic, pe mai multe linii. Astfel, luni, 20 februarie, a fost urmărită combaterea nerespectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice, fiind controlate, la nivelul județului peste 140 de autovehicule, ai căror conducători au fost testați cu aparatul etilotest. „Au fost aplicate 43 de sancțiuni și reținut un permis de conducere, pentru nerespectarea regulilor corespunzătoare legislației în vigoare”, spun reprezentanţii IPJ Gorj.

  În cadrul acțiunilor de marți și miercuri, care au vizat combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, au fost reținute 49 de permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor și 205 pietoni sancționați contravențional. Joi, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, ocazie cu care au fost aplicate 53 de sancțiuni, în valoare de 34.655 de lei și reținute șapte permise de conducere. Acțiunile de vineri au fost efectuate pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, polițiștii aplicând 27 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru neportul centurii de siguranță, 10 au fost aplicate bicicliștilor și căruțașilor care nu au respectat regulile rutiere și șapte pentru alte abateri la regimul circulației.

  În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii rutieri și autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză, acționându-se, de asemenea, în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi conduc autovehicule, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

  Recomandări

  Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

  Poliţiştii reamintesc că vor acţiona în continuare, prin dispunerea măsurilor legale, astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: