spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentAvion interceptat în spațiul aerian al României

  Avion interceptat în spațiul aerian al României

  Un avion a intrat neautorizat în spaţiul aerian al României, anunță Digi24. Aparatul a fost interceptat de forţele aeriene maghiare, americane şi române.
  În niciun moment, pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare.

  O aeronavă bimotor de mici dimensiuni, tip Beechcraft, la bordul căreia se aflau două persoane, a survolat la joasă înălțime spațiul aerian al Ungariei, României, Serbiei și Bulgariei, în seara zilei de 8 iunie. Aeronava a fost interceptată succesiv de forţele aeriene maghiare, avioanele F-16 ale SUA, decolate de la Feteşti şi avioane F-16 româneşti.

  „Precizăm că aeronava în discuție, care a evoluat în spațiul aerian al României pe traiectul Oradea – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin, nu a manifestat un comportament ostil sau periculos. În niciun moment, pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare, potrivit normelor internaționale”, se arată într-un comunicat MApN.

  Conform MApN, avionul a decolat din Ungaria, din zona Debrețin, în jurul orei 17.30, fără a avea un plan de zbor aprobat și fără a avea pornite mijloacele electronice de identificare de tip transponder.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: