spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEvenimentAvocatul Poporului s-a autosesizat în cazul pacientei din Târgu Jiu care a...

    Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul pacientei din Târgu Jiu care a murit de la o amigdalită

    Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul unei paciente de la o banală amigdalită. Rudele femeii spun că starea de sănătate s-a agravat pentru că ar fi fost o infecție infecţie cu o bacterie intraspitalicească în timpul internării acesteia în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

    Potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolului 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii.

    Mioara Dobromir avea vârsta de 46 de ani și venise la spital pentru că o durea gâtul, ea fiind diagnosticată cu amigdalită.

    Nu i s-a făcut RMN pentru că aparatul nu funcționa

    Pacienta s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu la sfârșitul luni februarie. Medicii ar fi diagnosticat-o iniţial cu amigdalită acută. Femeia a fost internată apoi în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde i s-ar fi făcut o primă incizie, fără analize prealabile, susţine fiul pacientei.
    „A mers la Secția ORL, iar eu când am ajuns la spital, la două ore după internare deja fusese incizată. A fost incizată în patru zile de patru ori. În trei zile i s-a schimbat tratamentul de trei ori. Nu știu dacă s-au făcut analizele, dar dacă se făceau nu schimbau tratamentul de trei ori în trei zile. În prima zi când a ajuns la spital, i s-a făcut incizie și a fost băgată în salon, după care i s-a administrat un tratament. A doua zi s-a schimbat medicul de gardă și iar i s-a făcut o incizie și i s-a schimbat tratamentul, iar a treia zi a venit domnișoara doctor Davidescu, care iar i-a făcut incizie și i-a schimbat tratamentul. Am insistat să i se facă un RMN, pentru că îmi spuneau colegele de salon că se simte rău noaptea. Am insistat să fie transferată la Institutul „Marius Nasta“ de la București sau la Spitalul Floreasca. A patra zi când am ajuns la spital, maică-mea nu mai era la salon, ci era la Spitalul 700, pentru a i se face un RMN. În prima zi când a ajuns a avut un număr de leucocite, iar în a treia zi, după trei zile de tratament și spitalizare, numărul de leucocite ajunsese la 30.000. Asta mi s-a spus. Au venit rezultatele de la RMN și mi-a s-a spus că are o pungă de apă și aer în mediastin și că nu rezistă până la București și că trebuie s-o ducem, la Craiova“, a povestit fiul pacientei decedate, Constantin Dobromir.

    Pacienta a ajuns la Craiova în stare gravă

    Când a ajuns la Craiova, starea femeii era, deja, foarte gravă și a suferit mai multe stopuri cardiace. „Mama mea a ajuns la Craiova la ora 17:30, iar eu am ajuns la 18:30. Nu era nici un medic acolo, ci doar o asistentă. M-am enervat. Am început să dau telefoane. La ora 12:00 a ajuns un medic chirurg și a băgat-o în sala de operație și un furtun de dren. După 15 minute a ieșit domnul doctor să ne arate că se scursese un litru de puroi în 15 minute. Dimineața ne-a pus să semnăm pe propria răspundere, pentru că erau șanse mici să rezite la operație. Am semnat, pentru că era ultima șansă. După trei zile de Terapie Intensivă a fost trimisă pe salon, dar nu mânca, analizele ieșeau prost, nu putea bea apă, nu putea să vorbească. După cinci zile pe salon a fost să i se facă o investigație la inimă și a făcut un stop cardiac pe masa medicului. A fost resuscitată 30 de minute. Cei de la Terapie Intensivă mi-au spus că și dacă se întâmplă o minute o să fie legumă. A rămas la Terapie Intensivă, iar dimineața când am fost acolo mi s-a spus că a mai făcut un stop cardiac și că a intrat în comă. Am tot sperat patru zile, dar a început să tot facă stopuri cardiace. Mi s-a spus că nu mai are nicio șansă. Am vrut s-o iau acasă, pentru că mi-a spus că dorința ei, dacă ar fi să moară, este să fie acasă. În salvare a venit un preot în salvare și a îngrijit-o, iar când au deconectat-o de la aparate a început să-i curgă puroi, pe nas, gură și pe urechi“, a mai relatat fiul femeii.

    O altă tânără a murit de la o amigdalită

    O altă pacientă a murit în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de la o amigdalită. Raluca Tulic a decedat în vara anului 2011, la vârsta de numai 17 ani. Ea s-a internat cu diagnosticul amigdalită. I s-a administrat antibiotic, fără să i se facă testul alergenic. Pacienta a făcut un șoc anafilactic și nu a mai putut fi salvată. În acest caz, medicul Carmen Braia, de la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost condamnată de către Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, instanța de judecată a mai stabilit despăgubiri de 400.000 de euro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: