spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesA început sezonul alunecărilor de teren în Gorj! O familie, la un...

  A început sezonul alunecărilor de teren în Gorj! O familie, la un pas de izolare

  Topirea zăpezilor aduce noi probleme din cauza alunecărilor de teren. Două drumuri din localitățile Turcinești și Roșia de Amaradia sunt deja afectate de alunecările de teren, iar primarii i-au cerut sprijin prefectului Ciprian Florescu. Edilii cer să fie inventariate pagubele, pentru ca Prefectura să obțină banii guvernamentali necesari investițiilor de consolidare.

  La Roșia de Amaradia, primăvara a început și anul acesta cu nelipsitele alunecări de teren. Primarul Liviu Cotojman spune că o gospodărie este deja izolată, însă situația s-ar putea înrăutăți. „Avem o problemă cu drumul sătesc DS 26, ce pleacă din drumul comunal spre gospodăria fostului preot Marina. În imobilul respectiv locuiește soția preotului și o bătrână de 86 de ani, cu un grad de handicap. Drumul a fost secționat de o alunecare de teren pe o lățime de vreo 6 metri, devenind impracticabil din cauza diferenței de nivel. Așteptăm comisia de la Prefectură să facem evaluarea”.

  Cotojman spune că problema este cunoscută demult de autoritățile județene. „Este o situație monitorizată încă de acum doi ani. Am cerut 30.000-40.000 de lei, în urma unei evaluări, în ideea de a consolida și a drena zona respectivă. Sperăm ca anul acesta să ne aloce sumele necesare, altfel riscăm să se desprindă suprafața asta de două-trei hectare”, a mai spus primarul din Roșia de Amaradia.

  „Trebuia să mă și sune cineva?”

  Alunecări de teren sunt și la Turcinești, însă primarul Dumitru Modrea nu se grăbește prea tare și încă așteaptă să îi sune cineva care să îi rezolve problemele. „Este vorba despre drumul comunal ce leagă satele Cartiu și Horezu. A avansat deja vreo 3-4 metri în proprietatea cetățenilor și nu se mai poate Așteptăm să vină o comisie la fața locului. Ne dorim să fie alocate sume de bani ca să putem remedia această situație. În condițiile în care închidem acest drum, oamenii trebuie să ocolească aproape 25 de kilometri. Am făcut adresa marți la ora 16, trebuia să mă și sune cineva? Poate mă vor suna, dacă nu, mai revin”, spune Modrea.

  „Un proiect de hotărâre pe care îl vom trimite la Guvern”

  Reprezentanții Prefecturii spun că vor inventaria toate problemele de la nivelul județului și vor încerca să obțină bani de la Guvern pentru consolidări. „Am primit până acum informări de la primarul comunei Turcinești, unde s-a reactivat o alunecare de teren mai veche și este afectată structura de rezistență a unui drum comunal și de la primarul comunei Roșia de Amaradia. Vom forma o comisie mixtă care va verifica pagubele, după care vom întocmi Comitetul pentru Situații de Urgență și vom face un proiect de hotărâre pe care îl vom trimite la Guvern, pentru a primi banii necesari soluționării acestor probleme”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: