spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentBrutărie amendată de DSVSA. Ce deficiențe au fost găsite

  Brutărie amendată de DSVSA. Ce deficiențe au fost găsite

  O societate care deține o brutărie a fost amendată de către inspectorii sanitar-veterinari cu suma de 10.000 de lei. Aceștia au constatat că pereții unității erau degradați. „Porţiuni degradate ale pereţilor şi zone cu condens în spaţiile de ambalare a produsului finit şi de depozitare a materiilor prime şi a navetelor PVC; prezenţa unor echipamente neutilizate şi neprotejate în magazia de produs finit, ceea ce favorizează acumularea de murdărie şi praf; sistem ineficient de ventilaţie; corpurile de iluminat nu sunt protejate împotriva împrăştierii cioburilor; număr insuficient de analize în cadrul programului de autocontrol“, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Gorj.

  Controale în unităţi de procesare a laptelui 

  Săptămâna trecută, inspectorii sanitar-veterinari au prelevat a 29 probe din alimente (lapte pasteurizat, ouă găină, telemea de vacă, telemea în saramură, telemea proaspătă, brânză dietetică, carne tocată, conserve carne pasăre, trunchi merluciu, cârnaţi de casă afumaţi), apă tehnologică (din sursă publică şi din sursă proprie) şi ambalaje, pentru determinarea unor parametri microbiologici.

  De asemenea, au fost desfășurate controale în unităţi de procesare a laptelui  materie primă, în centre de colectare a laptelui şi în centre de lapte integrate exploataţiei situate în Baia de Fier, Crasna, Novaci şi Târgu-Cărbuneşti.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: