spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentDoi adolescenți din Târgu Jiu, amendați pentru că au scris cu graffiti

  Doi adolescenți din Târgu Jiu, amendați pentru că au scris cu graffiti

  Doi tineri de 17 ani, din Târgu Jiu, au fost prinși de polițiștii locali în timp ce scriau, fără drept, pe pereţii unei clădiri publice din centrul municipiului. Cei doi au recunoscut că și-au inscripționat semnăturile „SOAG” și „OAKE” atât pe imobilul respectiv, cât și pe alte construcții din oraș. Aceștia au fost sancționați contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 Republicată.
  „Legea nr. 61 din 1991 Republicată interzice scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice. De asemenea, părinții sau tutorii legali ai minorilor care săvârșesc astfel de fapte, pot fi trași la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate.
  Acest tip de graffiti reprezintă o formă de exprimare destul de agresivă care afectează imaginea urbană.

  Inscripțiile, semnăturile, mâzgăliturile făcute pe pereţii clădirilor, pe ziduri, pe indicatoare rutiere, pe mobilierul urban sau alte bunuri constituie o vandalizare a spațiului public și nu pot fi confundate cu lucrările realizate în cadrul festivalurilor street art, cu atât mai mult cu cât “artiștii” folosesc suprafețe care nu le aparțin de drept.
  Pasionații de street art susțin că locul şi mesajul unui graffiti fac diferenţa între vandalism şi artă stradală“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: