spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEvenimentDoi mecanici depistați în timp ce lucrau „la negru“ într-un service din...

  Doi mecanici depistați în timp ce lucrau „la negru“ într-un service din Săcelu

  Două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Săcelu, au fost depistate în urma unui control ce a avut loc săptămâna trecută. „Angajatorul, cu domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor a fost sancționat de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată cu amendă în valoare de 40.000 de lei“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Un alt angajator, din domeniul construcțiilor, cu sediul în orașul Rovinari, care folosea în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

  Amenzi de aproape 200.000 de lei

  „În perioada 14-18 iunie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr total de 52 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 36 de amenzi contravenționale în cuantum de 189.000 de lei, 177 de măsuri obligatorii în sarcina angajatorilor sancționați și 3 avertismente” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: