spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEvenimentGorj: Zeci de infracțiuni comise de minori

  Gorj: Zeci de infracțiuni comise de minori

  A crescut alarmant numărul faptelor de delicvență în rândul tinerilor. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Gorj doar în primul semestru au fost înregistrate 33 de infracțiuni comise de minori.

  La nivelul județului Gorj pe linia delincvenței juvenile în semestrul I 2021 au fost sesizate 33 de infracțiuni comise de minori, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 când au fost sesizate 27 de infracțiuni comise de minori. Din infracțiunile sesizate un număr de 4 au fost comise în incinta unităților de învățământ.

  Totodată în semestrul I 2021 a fost dispusă măsura reținerii față de un număr de 5 minori. Au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale unui număr de 20 minori. În semestrul I 2021 au fost sesizate un număr de 26 dispariții de la domiciliu a unor minori, față de 38 dispariții în aceeași perioadă a anului 2020.

  Situația pe orașe

  În ceea ce privește situația la nivelul fiecărui oraș, cele mai multe infracțiuni comise de minori s-au înregistrat în Municipiul Târgu Jiu.

  “În Municipiul Târgu Jiu, în semestrul I 2021 au fost sesizate 18 infracțiuni comise de minori, din care 2 infracțiuni au fost comise în incinta unităților de învățământ, respectiv o infracțiune de lovire comisă la Colegiul Național Tudor Vladimirescu și o infracțiune de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase comisă în incinta Școlii Gimnaziale Pompiliu Marcea. În semestrul I 2020 au fost sesizate un număr de 5 infracțiuni comise de minori, din care 3 infracțiuni de lovire și alte violențe au fost comise în incinta unităților de învățământ (Colegiul Național Tudor Vladimirescu, Școala Gimnazială Voievod Litovoi și Liceul Teologic). În semestrul I 2021 a fost luată măsura reținerii față de 3 minori, doi dintre aceștia au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar unul pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În perioada analizată în anul 2021 au fost sesizate un număr de 22 dispariții de minori, dintre care 10 de la domicilii și 12 din centre de plasament, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 când au fost sesizate 27 dispariții de minori, dintre care 8 de la domiciliu și 19 din centre de plasament În municipiul Motru au fost sesizate 2 infracțiuni comise de minori, respective 1 infracțiune de furt și o infracțiune de lovire sau alte violențe, rezultând un minus de 7 infracțiuni față de aceeași perioadă a anului 2020. Totodată au fost înregistrate 6 dispariții de minori în perioada de analizată, minorii au plecat în mod voluntar şi nu au fost victime ale vreunei infracțiuni. Și la nivelul orașului Târgu Cărbunești în primele 6 luni ale anului 2021 au fost sesizate un număr de 4 fapte penale în care au fost implicați minori (-1 fata de perioada similara a anului 2020), din care 2 în mediul urban și 2 în mediul rural (-3), două fiind săvârșite în incinta unităților de învățământ și una în zona adiacentă”, se arată în raportul IPJ Gorj. Singurul oraș unde nu au fost înregistrate fapte de delicvență juvenilă, în ultimii doi ani este Bumbești Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: