spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEvenimentISU Gorj, discuții cu cetățenii pe tema incendiilor de vegetație

  ISU Gorj, discuții cu cetățenii pe tema incendiilor de vegetație

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a demarat o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau a arderii resturilor vegetale ca urmare a numeroasele incendii de vegetație uscată care s-au produs pe raza județului Gorj, în ultima perioadă. De la începutul anului și până în prezent, instituția a intervenit la peste 350 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, 50 dintre aceaste având loc în ultimele două zile.

  Prima zi de campanie a avut loc în localitate Dănești. Aici, pompierii gorjeni au stat de vorbă cu oamenii și le-au explicat riscurile la care se expun incendiindu-și proprietățile. În unele cazuri s-a ajuns la pierderi materiale importante și chiar de vieți omenești.
  “Experienta anilor trecuți demonstrează cât de periculoase sunt aceste arderi necontrolate. Din păcate, am avut situații în care oameni și-au pierdut viață fiind surprinși de flăcări, am avut situații în care oameni și-au pierdut agoniseala de-o viață pentru că locuințele lor au fost mistuite de flăcări.
  În cooperare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Gorj și ai Agențiai de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj, cu sprijinul autorităților publice locale prin serviciile voluntare pentru situații de urgență, vom încerca să interacționăm cât mai mult cu cetățenii în speranța că îi vom determina să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere.
  Campania a început astăzi, în comuna Dănești, iar în perioada următoare vom desfășura activități similare pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale din județul Gorj”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: