spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăActualitateITM Gorj a deschis o anchetă după accidentul de la Plopșoru. Angajatorul...

  ITM Gorj a deschis o anchetă după accidentul de la Plopșoru. Angajatorul a fost amendat

  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a deschis o anchetă în urma accidentului de muncă din comuna Plopșoru, unde doi muncitori care lucrau la rețeaua de apă au fost prinși de un mal de pământ. 

  „Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ.

  În urma acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

  Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  Cele două victime au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii lor, până la venirea salvatorilor. Cei doi muncitori au fost transportați la spital.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: