spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEvenimentITM atenționează gorjenii care vor să lucreze în Norvegia

  ITM atenționează gorjenii care vor să lucreze în Norvegia

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj prezintă situația cetățenilor români aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, care au devenit victimele exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare.

  Potrivit informațiilor oferite de Ambasada României la Oslo, muncitori români au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor, mulți dintre ei rămânând în continuare cu datorii de sute de mii de euro. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.

  „Metodele folosite de angajatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. ”Facilitatorii” solicită 20% – 30% din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian și token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii ” împrumută” alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj recomandă persoanelor care doresc să muncească în afara României, să se informeze consultând pagina web a instituției noastre www.itmgorj.ro și/sau a Inspecției Muncii www.inspectiamuncii.ro  pentru a-și cunoaște drepturile și a fi protejați“, se arată în comunicatul ITM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: