spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăEvenimentJandarmii gorjeni participă la cursuri de acordare prim-ajutor

  Jandarmii gorjeni participă la cursuri de acordare prim-ajutor

  16 jandarmi gorjeni, din cadrul structurilor montane și de ordine publică, participă în aceste zile la cursuri de acordare prim-ajutor în situații de urgență, organizate cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

  Activităţile de instruire sunt susţinute de coordonatorul SMURD, împreună cu un paramedic din cadrul ISU Gorj și constau în pregătire teoretică şi practică, fiind arătate, explicate și exersate manevre de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, sau cele specifice dezobstrucţiei căilor respiratorii.

  „Aceste activităţi fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază, care se desfășoară pe parcursul a 2 zile, timp de 8 ore pe zi.
  Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor, fără echipamente speciale, al jandarmilor gorjeni, care, de foarte multe ori, ajung primii și intervin la diferite evenimente, în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat.
  Acordarea primului ajutor în situații de urgență poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a transmis biroul de presă al IJJ Gorj.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!