spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateCEO și ALRO vor construi o centrală pe gaze la Ișalnița

  CEO și ALRO vor construi o centrală pe gaze la Ișalnița

  ALRO SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrat pe verticală din Europa, a anunțat că a fost selectat, în urma unei licitații publice, de către  Complexul Energetic Oltenia (CEO), să construiască împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița, se arată într-un comunicat al producătorului de aluminiu.

  „Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-și diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului, într-un mediu de afaceri plin de provocări”, a declarat Marian Năstase, Presedintele Consiliului de Administrație al ALRO.

  Acesta a spus că are încrederea că proiectul va fi unul de succes: „Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători ca va fi un proiect de succes, având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”.

  CEO și ALRO vor înființa o societate de tip SPV

  CEO și ALRO vor negocia înființarea unei societăți cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV). Aceasta va construi o centrală electrică pe gaze naturale, de 850 MW, care va înlocui două blocuri vechi pe cărbune de 315 MW fiecare.

  Planul de restructurare al CE Oltenia, aprobat deja de Comisia Europeană, vizează construirea a două centrale pe gaze, la Turceni și Ișalnița, care să înlocuiască, în viitor, grupurile pe cărbune.

  Din cauza prețurilor mari la energie, ALRO a închis 60% din capacitatea de producție de aluminiu electrolitic de la Slatina.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!