spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăEvenimentLiderul de sindicat Ion Pisc Scrădeanu s-a spânzurat în locuința sa din...

  Liderul de sindicat Ion Pisc Scrădeanu s-a spânzurat în locuința sa din București

  piscIon Pisc Scrădeanu, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, a fost găsit spânzurat, ieri, în locuinţa sa din Sectorul 3 al Capitalei. Un apropiat l-a găsit fără suflare pe liderul de sindicat, care a sesizat imediat poliția. Decesul a fost constatat miercuri în jurul orei 11.00.

  Apropiaţii lui Pisc Scrădeanu spun că vicepreşedintele BNS avea probleme de sănătate. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, că Ion Pisc Scrădeanu avea mari probleme de sănătate. Acesta nici nu se putea odihni din cauza sistemului circulator.„Avea probleme majore de sănătate. Suferise recent o intervenţie chirurgicală pe cord. Era în perioada de refacere. Au apărut alte şi alte complicaţii. Ştiu că avea probleme şi cu capacitatea de a se odihni, generată de problemele din sistemul circulator. Altceva nu ştiu, o să încerc să aflu mai multe informaţii de la colegii mei care sunt deja la ei acasă. O să mă duc şi eu. Pentru BNS e o pierdere grea, un om minunat”, a declarat pentru Mediafax Dumitru Costin.

  Boza: „Nici acum nu îmi revin”

  Sorin Boza, managerul CEO, se declară șocat de moartea lui Ion Pisc Scrădeanu. El spune că liderul de sindicat era un colaborator apropiat și că a discutat cu el chiar în urmă cu câteva zile: „Sunt efectiv șocat de când am aflat. Am discutat ultima dată cu el chiar în urmă cu câteva zile. Am vorbit probleme legate de companie. Vorbeam foarte des cu el pentru dumnealui era un element activ. Ne-a ajutat foarte mult cu partea legislativă. Am discutat despre exproprieri. Nici acum nu îmi revin, mai ales că nu dădea niciun semn. Ca orice om, suferea de o anumită boală. Este șocant pentru mine. Am discutat mai mult probleme de serviciu. Este persoana cu care am lucrat foarte mult pentru rectificarea bugetului și chiar discutam zilnic în timpul negocierilor. Uneori, viața este nedreaptă”.

  „Este o veste tragică pentru noi”

  Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că vestea a căzut ca un fulger: „Nu îmi revin. Nu îmi vine să cred. Am vorbit şi marţi dimineaţă. Nu s-a plâns de ceva. Am discutat strict probleme profesionale. Ştiam că a fost internat în spital”. Sindicaliștii din județul Gorj sunt șocați de cele întâmplate, mai ales că Ion Pisc Scrădeanu era o fire care deborda de optimism. „Este o veste tragică pentru noi. Îl ştiu de mult timp din mişcarea sindicală. Chiar am locuit în acelaşi cartier, în Târgu-Jiu. A fost preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, unde sunt eu acum, la Termocentrala Rovinari. Apoi a devenit preşedinte de federaţie, la Energetica. Era un om bun, un om care se implica în mişcarea sindicală, chiar şi anul trecut s-a implicat pentru modificările aduse la Legea Energiei, a făcut echipă cu domnul Dian Popescu. Îmi pare rău. Avea doi copii. Este o veste tragică”, a spus Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: