spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEvenimentMuncă „la negru“ într-un un service auto

  Muncă „la negru“ într-un un service auto

  Două persoane au fost depistate în timp ce lucrau fără forme legale de angajare în cadrul unui service auto din localitatea Mătăsari.

  „Un angajator din comuna Mătăsari, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat de către inspectorii de muncă cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă“, au transmis reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  Un alt patron a fost amendat pentru că și-a ținut un angajat la serviciu peste timpul legal. „Un alt angajator, cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat în trafic pe raza localității Vîrț“, se mai arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Amenzi de 270.000 de lei

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 29 mai-09 iunie 2023 un număr de 62 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 270.000 lei și dispuse 221 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  ,,Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: