spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPădurar din zona Țicleni, condamnat pentru că a furat lemnele unui localnic

  Pădurar din zona Țicleni, condamnat pentru că a furat lemnele unui localnic

  Un pădurar care ar trebui să aibă în grijă pădurile din zona Țicleni a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de furt, participație improprie și uz de fals.

  „În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 3 ani. (…)

  În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei comunei Urdari, județul Gorj sau Școlii Gimnaziale nr. 1 Urdari, județul Gorj“, a stabilit Judecătoria Târgu Cărbunești.

  Daniel Văduva a fost obligat să-i plătească părții vătămate suma de 2500 de lei, cheltuieli de judecată, și peste 950 de lei despăgubiri civile.

  A vândut lemnul care aparținea unui proprietar, fără știința acestuia

  Daniel Văduva este angajat al Ocolului Silvic Peşteana, în funcţia de pădurar titular al Cantonului 12 Ţicleni. Acesta are în gestiune suprafeţe de teren cu vegetaţie forestieră atât proprietate publică, cât şi proprietate privată a unor persoane fizice.

  Potrivit anchetatorilor, partea vătămată deține o suprafață de 3,5 hectare de pădure și a solicitat marcarea unor arbori din pădurea deţinută. Astfel, acestuia i s-a eliberat autorizaţia de exploatare pentru 12 arbori.

  Persoana vătămată a tăiat arborii din care a transportat acasă o cantitate de 3 metri cubi, restul rămânând pe un teren care aparține unei rude.

  Conform anchetatorilor, pădurarul a venit cu un localnic la locul unde se aflau lemnele și i-a vândut o cantitate de 3,5 m.c., fără acordul proprietarului. Persoana vătămată a mai transportat 9 m.c.. Pe teren a mai rămas o cantitate de 1,5 m.c., pe care pădurarul a vândut-o, de asemenea. Acesta s-a apărat în fața instanței de judecată și a susținut că proprietarul l-a rugat să se ocupe de vânzarea lemnului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: