spot_img
6.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPensiune cu restaurant din Rânca, amendată pentru mizerie

  Pensiune cu restaurant din Rânca, amendată pentru mizerie

  O pensiune restaurant din zona montană Rânca a fost amendată de către inspectorii sanitar-veterinari pentru murdăria constatată atât la pereții bucătăriei restaurantului, cât și la aparatele frigorifice și ustensilele de lucru.

  „S-a aplicat o amendă de 10.000 lei la un restaurant-pensiune, pentru igienizarea necorespunzătoare a suprafețelor (pereți murdari), a aparaturii frigorifice şi a ustensilelor de lucru; obiecte personale amplasate în zona de servire a băuturilor; nu se face dovada implementării programului de autocontrol şi nici a efectuării operațiunilor DDD“, a precizat Florin Gorcea, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj.

  Amendă de 10.000 de lei aplicată unui restaurant

  Inspectorii sanitar-veterinari au mai aplicat o amendă de 10.000 de lei unui restaurant „pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind depozitarea ouălor de găină la temperaturi de peste 14ºC)“, se arată într-un comunicat de presă.
  De asemenea, o rulotă snack-bar a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate (pastă de mici, carne de pasăre și pește în același spațiu frigorific).

  Medici veterinari, amendați

  DSVSA Gorj a amendat cu câte 10.000 de lei doi medici veterinari de liberă practică împuterniciți. „Efectuare în mod necorespunzător a acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii“, a mai precizat Florin Gorcea.
  Totodată, o altă amendă de 10.000 lei a fost aplicată unui medic veterinar de liberă practică împuternicit, pentru neprezentarea la controlul de fond a documentelor care să ateste realizarea acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii aferente anului 2022.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: