spot_img
22.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Complexul Energetic Oltenia ar putea să amâne cu mulți ani închiderea...

  Sindicalist: Complexul Energetic Oltenia ar putea să amâne cu mulți ani închiderea carierelor miniere

  Complexul Energetic Oltenia ar putea să amâne cu mulți ani închiderea carierelor miniere. Este opinia unuia dintre sindicaliștii din cadrul companiei energetice.

  Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” din Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, susține că țara noastră se grăbește să închidă grupurile energetice și carierele miniere, dar mai ales carierele miniere, în condițiile în care acestea ar putea fi menținute în activitate, iar personalul să aibă în continuare de lucru. Cărbunele nu ar mai fi exploatat pentru piața internă, ci pentru export.

  „Complexul Energetic Oltenia ar putea să amâne cu mulți ani închiderea carierelor miniere. Este un combustibil de care este nevoie și de care va fi nevoie inclusiv în țara noastră. CEO ar putea să exporte cărbune, nu să închidă carierele miniere. Sunt multe cariere private, inclusiv în județul Gorj, care activează cu succes și nu le mai închide nimeni pentru poluare. Exportul de cărbune ar putea să fie o opțiune pentru Complexul Energetic Oltenia, mai ales că în statele vecine termocentralele pe bază de cărbune nu numai că nu se închid, dar reprezintă o prioritate. Numai noi le închidem. România și-a asumat ținte precise din închiderea carierelor de stat, dar nu scrie pe nicăieri ce se întâmplă cu sectorul minier privat”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Export , unde? Daca distanta e mare , transportul este foarte scump , iar pe aproape nu avem unde.UE , nu se poate, de Serbia ar putea fi vorba, dar eu nu sunt sigur.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: