spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPercheziții la un chinez cu afaceri în Motru. Este bănuit de evaziune...

  Percheziții la un chinez cu afaceri în Motru. Este bănuit de evaziune fiscală

  Un cetățean chinez și o societate care desfășoară o activitate economică în Piața Centrală din Motru se află în vizorul oamenilor legii.

  Polițiști din Gorj, Olt și Argeș au efectuat, în această dimineață, percheziții domiciliare la șase locații din Gorj, Caracal și Bradu, din județul Argeș într-un dosar de evaziune fiscală.

  „Organele de urmărire penală au fost sesizate în aprilie 2024 de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, urmare a unui control efectuat de inspectorii antifraudă la punctul de lucru al societății comerciale suspecte în cauză, situat în municipiul Motru, societate prin care se derulează activități de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse nealimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că în perioada 1.07.2023 – 31.12.2023, reprezentanții societății comerciale suspecte nu au înregistrat în totalitate în evidențele contabile veniturile obținute din activitățile comerciale derulate prin punctul de lucru, nefiind evidențiată suma de 1.669.855 lei. Ca urmare a acestei fapte a fost prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 476.975 de lei. (…) Diferența constatată, în cuantum de 1.669.855 lei, dintre veniturile evidențiate în documentele contabile ale societății și veniturile reale obținute de societate a fost stabilită ca urmare a identificării unei discrepanțe între sumele înregistrate ca vânzări pe casele de marcat fiscale instalate la punctul de lucru al societății ce s-au regăsit ulterior în evidența contabilă și, respectiv, veniturile înregistrate în programul informatic de gestiune“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!