spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPericol de electrocutare în centrul orașului Târgu-Jiu. Atenție la copiii care se...

  Pericol de electrocutare în centrul orașului Târgu-Jiu. Atenție la copiii care se joacă în zonă!

  cabluri 1În mai multe zone din centrul municipiului Târgu Jiu există risc de electrocutare din cauza unor branșamente lăsate la voia întâmplării în spatele corturilor care au fost amplasate de comercianții de mărțișoare. Copiii sunt expuși unui pericol iminent, mai ales că în zonele respective aceștia se joacă și pot atinge, din neatenție, unele cabluri.

  cabluri 4Conductorii electrici sunt lăsați la suprafață, nefiind introduși în dispozitive speciale astfel încât trecătorii să nu intre în contact cu acestea. De asemenea, în zonă nu există nici măcar un avertisment asupra pericolului la care pot fi expuși copiii și adulții. „Absolut orice instalație electrică trebuie izolată conform normelor. Se joacă și copii și chiar oameni mari care trec pe acolo și pot să aibă probleme. În special curentul acesta de 2.20 este foarte periculos”, a precizat Mircea Pașec din Târgu-Jiu.

  cabluri 6Tragedia s-ar putea întâmpla în orice moment dacă firele electrice sunt neizolate corespunzător. „Primăria nu trebuie să facă toate demersurile să nu existe pericol? De ce le dă aprobare? Acum că este timpul bun, este frumos afară, copiii aleargă peste tot și se împiedică atunci când se joacă, vor să vadă mărțișoare și au tendința să calce pe ele sau să dea peste ele”, a precizat Nicu Parnescu din Târgu-Jiu.

  cabluri 3cabluri 2Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că au fost luate măsuri de siguranță pentru a evita incidentele. „Branșamentele respective au fost amplasate la cererea persoanelor care comercializează mărțișoare în centrul orașului pentru iluminatul necesar din momentul în care se înserează. Acestea sunt izolate corespunzător astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru copiii care se joacă, dar nici pentru adulții care tranzitează zona”, a precizat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

  cabluri 5Unele cabluri electrice sunt amplasate chiar în locurile unde se află cișmelele de apă, deși o regulă de bază pentru siguranță este ca orice echipament electric să nu fie utilizat în zonele cu umiditate ridicată.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: