spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEvenimentProduse alimentare depozitate în spații degradate. Mai multe magazine au fost amendate

  Produse alimentare depozitate în spații degradate. Mai multe magazine au fost amendate

  Amenzile și neregulile constatate de către inspectorii sanitar-veterinari Gorj s-au înmulțit în ultima perioadă odată cu apropierea sărbătorilor pascale.

  O amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui magazin alimentar, pentru modul de păstrare a produselor și neîntreținerea spațiilor și aparaturii frigorifice: „Cele patru vitrine orizontale prezintă un grad ridicat de uzură, iar sistemele de închidere nu au chedere și nu asigură închiderea etanșă“, a transmis Robert Cosmin Spânu, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.

  De asemenea, o altă amendă de 10.000 de lei a fot aplicată unui alt magazin alimentar pentru că nu avea un spațiu destinat depozitării produselor expirate și degradate, iar acestea erau depozitate în același spațiu frigorific cu produsele destinate comercializării, într-o zonă neinscripționată ca atare. „Apa și sucurile erau depozitate înafara spațiului înregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, fiind expuse sub acțiunea directă a razelor solare și a intemperiilor“, a mai menționat reprezentantul DSVSA Gorj.

  Amenzi de peste 51.000 de lei

  Un alt magazin alimentar a fost amendat cu 10.000 lei, pentru deficiențe de etichetare a produselor alimentare: șuncă presată și cârnați extra etichetați necorespunzător, expuși la comercializare.

  Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat în total 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 51.400 lei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: