spot_img
29.6 C
Târgu Jiu
luni, iunie 24, 2024
Altele
  AcasăEconomicPutea fi o altă tragedie. Utilaj rupt în două la Cariera Tismana

  Putea fi o altă tragedie. Utilaj rupt în două la Cariera Tismana

  După tragedia de la Cariera Jilț Sud, când 3 mineri au murit și 10 au fost răniți, o alta era pe punctul de a se produce vineri seară, de această dată la Cariera Tismana 1. Un utilaj vechi și neconform, potrivit surselor noastre, s-a rupt în două, punând în mare pericol minerii care lucrau.

  Problemele din carierele miniere din Gorj sunt departe de a se termina. De data acesta, două benzi transportoare suprasolicitate s-au rupt efectiv în două, la Cariera Tismana 1.

  Minerii se tem pentru viața lor și merg cu frică la muncă. Unul dintre aceștia ne-a transmis faptul că e vorba despre un utilaj neconform și că nu este omologat pentru exploatări miniere.

  “Poze de la Cariera Tismana 1, aseară. Putea fi mai rău ca la Jilț. Acest utilaj nu este omologat pentru exploatări miniere. Dacă în momentul acela trecea pe sub el cineva era prăpăd”, a transmis un miner din cariera Tismana 1.

  Minerul ne-a mai transmis și faptul utilajele nu au reviziile făcute, iar în urma accidentului pagubele sunt enorme. O altă teamă a minerilor este și faptul că se va închide cariera, așa cum s-au închis Cariera Gîrla și Cariera Poiana.

  În urma accidentului, nu au existat victime, deși un angajat era să fie surprins de prăbușirea benzilor.

  Până în acest moment, Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat public evenimentul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!