spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăExterneSUA au doborât balonul "spion" chinezesc deasupra Oceanului Atlantic

  SUA au doborât balonul „spion” chinezesc deasupra Oceanului Atlantic

  SUA au doborât balonul „spion” chinezesc deasupra Oceanului Atlantic, au anunţat oficiali americani, citaţi de CNN. Preşedintele Joe Biden a afirmat că a solicitat doborârea balonului „cât mai curând posibil”, după ce a aflat miercuri de faptul că survolează teritoriul SUA, anunță news.ro.

  Preşedintele Joe Biden a aprobat doborârea balonului, a declarat un oficial american pentru CNN.

  Eforturile de recuperare sunt în desfăşurare în largul coastei din Carolina, unde presupusul balon spion chinez a fost doborât de armata americană, a declarat sâmbătă un oficial american.

  Preşedintele Joe Biden a declarat că a cerut ca balonul să fie doborât cât mai curând posibil „Miercuri, când am fost informat despre balon, am ordonat Pentagonului să-l doboare cât mai curând posibil”, a declarat preşedintele reporterilor la Hagerstown, Maryland.

  „Au decis, fără să facă rău nimănui de la sol, au decis că cel mai bun moment pentru a face acest lucru este când trece peste apă… într-o limită de 12 mile. L-au doborât cu succes şi vreau să-i felicit pe piloţii noştri”, a adăugat preşedintele.

  China ripostează

  China şi-a exprimat „puternic nemulţumirea şi protestul” faţă de doborârea balonului „spion” de către SUA, spunând că Washingtonul „a reacţionat excesiv” şi a „încălcat grav practica internaţională”, într-o declaraţie a ministerului său de externe, citată de CNN.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: