spot_img
-1.5 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEvenimentA salvat de la moarte o cățea și puii săi, însă acum...

  A salvat de la moarte o cățea și puii săi, însă acum are DOSAR PENAL pentru furt!

  A salvat de la moarte o cățea și puii săi, însă acum are DOSAR PENAL pentru furt!Tânărul medic veterinar Costin Bărbat din Târgu-Jiu s-a trezit cercetat într-un dosar penal sub acuzația de furt, după ce a salvat de la moarte o cățea și cei trei pui ai săi. Puii aveau doar câteva zile și nu puteau rezista în temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă în Gorj, așa că medicul i-a luat din adăpostul de la Târgu-Cărbunești, fără acordul scris (acte de adopție) al autorităților.

  A salvat de la moarte o cățea și puii săi, însă acum are DOSAR PENAL pentru furt!Deși intenția medicului veterinar a fost bună, dorindu-și doar să salveze viața cățelușei și a puilor săi, acum s-a ales cu dosar penal pentru furt! Medicul veterinar Costin Bărbat din Târgu-Jiu este acuzat de o cărbuneșteancă, reprezentantă a Asociației Pro Animals, cea care supraveghează adăpostul din partea asociației că a furat o cățea și trei pui din adăpostul public de câini care ține de administrația publică locală. Totul s-a întâmplat miercuri, când Costin Bărbat a stabilit cu medicul veterinar care are în grijă patrupedele de la adăpost că va adopta cățeaua și puii săi. Din păcate, medicul de la adăpost nu a mai fost găsit la Cărbunești când a ajuns acolo Bărbat. Din dorința de a salva de la îngheț cei trei pui, medicul veterinar Costin Bărbat a sărit gardul și a luat animalele, pentru a le acorda toată îngrijirea de care aveau nevoie pe temperaturile scăzute cu, care s-a confruntat județul nostru în aceste zile. Deoarece reprezentanta Pro Animals de la Cărbunești a fost martoră la ce a făcut tânărul iubitor de animale, a considerat că se impune să anunțe Poliția și să îl acuze pe acesta (deși salva animalele) de furt! „Am fost contactat de două persoane care știau că o cățelușă de la adăpostul din Târgu-Cărbunești a fătat și stă în frig cu puiuții. Am fost rugat să merg să o iau de acolo și să o iau de acolo. Am încercat să fac demersurile necesare să iau cățulușa de acolo, mi s-a spus că este un medic veterinar acolo, apoi mi s-a spus că trebuie să o adopt. Am luat legătura cu doamna Andreea, cea care supraveghează adpostul. Am căzut de acord că va trebui să adopt cățelușa și am plecat spre Cărbunești. (…) Am luat legătura cu medicul veterinar de acolo și l-am rugat să mă aștepte că vin de la Târgu-Jiu. Am ajuns acolo și m-am întâlnit cu doamna Andreea (de la Pro Animals n.red.) care mi-a zis că domnul doctor plecase cu vreo două minute mai devreme, deci nu mai pot adopta cățelușa, căci nu avea cine să completeze actele. I-am spus că iau cățeaua, pentru că viața puilor era în pericol. Stăteau într-o cușcă destul de bună, dar la ce temperaturi scăzute au fost, nu erau în siguranță. Am sărit gardul și am luat cățeaua și puii ei. (…)”, a spus medicul Costin Bărbat.

  Poliția l-a lăsat să păstreze cățeaua

  Nici n-a ajuns bine la Târgu-Jiu, pentru a duce animalele la căldură, că a și fost sunat de poliția din Cărbunești. „După ce am ajuns la Târgu-Jiu, am fost sunat de poliția din Târgu-Cărbunești. Polițiștii mi-au spus să vin la sediu, cu tot cu cățea. Am mers acolo și am dat declarații, deoarece m-am ales cu un dosar penal pentru furt. Domnii polițiști mi-au spus că puiuții și cățelușa pot rămâne la noi, în grija noastră, până la finalizarea cercetărilor. (…) Cățelușa este metis și nu poate fi voba despre un furt pentru a produce bani, am vrut să salvez viața cățelușei și a puilor ei”, a spus medicul veterinar Costin Bărbat din Târgu-Jiu.

  „Trebuia să aștepte”

  Carmena Șerbănoiu de la Asociația Pro Animals România a declarat că hrana câinilor de la adăpostul de la Cărbunești este asigurată de asociație din donații, tot din donații fiind primite și cuștile în care stau câinii de acolo. Situația la care s-a ajuns i se pare regretabilă: „Este un adăpost public care aparține Primăriei Cărbunești. Dânșii au contract cu un medic, care este responsabil de ce se întâmplă acolo, in adapost. Doamna Andreea supraveghează ce se întâmplă la adăpost, ca să fim siguri că patrupedele sunt hrănite din donațiile noastre. (…) Veterinarul care a venit să adopte câinele, trebuia să aștepte puțin, era vorba despre câteva minute, deoarece am informații că medicul îl așteptase și urma să se întoarcă. Orice persoană poate să adopte orice câine dintr-un adăpost public, dar în baza unui contract de adopție, cum este legal”, a spus Carmena Șerbănoiu.

  Facerea de bine…

  A salvat de la moarte o cățea și puii săi, însă acum are DOSAR PENAL pentru furt!Doamna Tania a fost cea care l-a anunțat pe medicul Costin Bărbat despre situația în care era cățeaua și puii săi. „Nu este foarte mult de povestit, dar merge pe principiul că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! L-am rugat pe soțul meu cum putem salva cățeaua respectivă. Nu știam că se fac hârtii de adopție. Când cineva face un pas să salveze cățeaua, este pedepsit. Soțul meu a încercat să adopte cățeaua și ne-au amânat din vorbe. S-a ajuns la ridicol, să acuzi un om că a furat un câine comunitar pentru a-l salve! A vrut doar să ajute animalul, doctorul Costin! Sper să fie totul în regulă și să se termine povestea asta cu bine”, a spus Tania, din Cărbunești, persoana care l-a anunțat pe medicul Bărbat de soarta cățelușei.

  Dosar penal pentru furt

  Polițiștii au ajuns la concluzia că medicul veterinar Costin Bărbat a acționat așa doar pentru a acorda animalelor îngrijirile de care aveau nevoie. „Polițiștii de la Cărbunești au fost sesizați printr-o plângere de către o femeie de 27 de ani din localitate, lucrător la adăpostul de câini public din subordinea Primăriei Târgu-Cărbunești, despre faptul că un bărbat de 30 de ani, medic veterinar, a luat fără drept, din incinta adăpostului, un câine femelă cu trei pui. Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul a luat câinii pentru a le acorda îngrijirile necesare. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: