spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSalvatori din Serbia, pregătiți de salvamontiștii gorjeni

  Salvatori din Serbia, pregătiți de salvamontiștii gorjeni

  Salvamontiștii gorjeni se vor ocupa de pregătirea salvatorilor aero din Serbia.

  „Date fiind rezultate deosebite obținute în salvarea montană cu suport aero și pașii importanți realizați în acest domeniu, în ultimii ani, Salvamont Romania a fost solicitat să inițieze și să pregătească primii salvatori aero străini, omologii salvatorilor montani români, din Serbia.
  Activitatea de formare va avea loc în perioada 6-11 septembrie, în masivul Parâng, cu punct de operare aeromedical – Cheile Galbenului din Baia de Fier. Alături de instructorii asigurați de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație al MAI, în procesul de pregătire al salvatorilor din Serbia se vor implica și instructori salvatori montani din cadrul Serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova și Maramureș.
  Acțiunea este organizată de către Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Aviație al MAI și Salvamont Romania, având ca parteneri locali Consiliul Județean Gorj, Primaria Baia de Fier și Serviciul Public Județean Salvamont Gorj.
  Perfecționarea continuă a personalului reprezintă o preocupare continuă, iar această activitate care urmează să se deruleze certifică experiența și profesionalismul arătat de-a lungul timpului de structurile de intervenție implicate, salvatori care fac parte dintr-un sistem integrat de urgență competitiv în raport cu celelalte servicii internaționale“, se arată într-un comunicat al Salvamont România.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: