spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSuplimente alimentare periculoasă vândute de un magazin alimentar din Târgu Jiu

  Suplimente alimentare periculoasă vândute de un magazin alimentar din Târgu Jiu

  Un magazin din Târgu Jiu care comercializa suplimente alimentare, care avea în componență oxid de etilenă, a fost amendat cu suma de 12.000 de lei de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Gorj. Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, în luna august, retragerea de la vânzare a mai multor suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă peste limitele permise de reglementările în vigoare. Persoanele care au achiziționat aceste produse din loturile-problemă sunt sfătuite să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat.

  Inspectorii sanitar-veterinari nu au găsit suplimente alimentare cu oxid de etilenă. „S-a aplicat o amendă de 12.000 lei la un magazin alimentar, pentru încălcarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare și pentru neinformarea autorității în timp util, prompt, privind retragerea/rechemarea produsului contaminat. A fost aplicată o amendă pentru lipsa documentelor. Au fost vândute, dar nu au putut demonstra cu documente trasabilitatea“, a spus Robert Spînu, directorul DSVSA Gorj.

  Măcelărie amendată cu 12.000 de lei

  O amendă de 10.000 lei a fost aplicată de DSVSA Gorj unui magazin alimentar, pentru achiziționarea și comercializarea unor produse alimentare care nu erau însoțite de documente care să ateste calitatea și nu erau etichetate (lipsa informațiilor privind originea, calitatea, lotul și numele producătorului). De asemenea, o măcelărie a fost sancționată cu suma de 12.000 de lei, pentru neconformarea față de măsurile dispuse de inspectori la un control anterior: nu au fost efectuate prelevări de probe și teste de sanitație care să confirme eficiența operațiunilor de igienizare.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: