spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEvenimentTone de azotat de amoniu, confiscate de polițiștii gorjeni

  Tone de azotat de amoniu, confiscate de polițiștii gorjeni

  Polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări pe linia respectării prevederilor OUG 195/2005, privind protecția mediului.

  În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în comuna Țânțăreni, ocazie cu care au stabilit că administratorul societății, un bărbat de 52 de ani, a achiziționat în luna martie 2021, cantitatea de 24 tone azotat de amoniu (îngrășământ chimic), pe care ar fi depozitat-o în locuri neprotejate și necorespunzătoare, într-un container metalic, amplasat în punctul de lucru unde se comercializează carburanți auto. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9,8 tone azotat de amoniu, care a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi transferată de îndată într-un depozit al societății care respectă condițiile de siguranță.

  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: