spot_img
2.9 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEvenimentVâlcean, arestat pentru că i-a oferit mită unui polițist din Săcelu

  Vâlcean, arestat pentru că i-a oferit mită unui polițist din Săcelu

  În numai o zi, poliţiştii au dat amenzi de 37 de mii de leiUn șofer din județul Vâlcea a fost reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv de către Tribunalul Gorj, după ce a încercat să-i ofere mită unui polițist rutier. Acesta i-a oferit 5.000 de lei, pentru a-l scăpa de acuzația de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Șoferul a fost prins în flagrant sâmbătă, 10 octombrie.

  „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat în cursul zilei de duminică, 11.10.2020, arestarea preventivă a inculpatului Ţ.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 290 alin.1 Cod penal, apreciindu-se motivat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.

  Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că inculpatul Ţ.V. este cercetat în dosarul nr. 709/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

  În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5000 lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul.

  A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, infracţiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal.

  Inculpatul Ţ.V. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.10.2020, ora 18,30.

  În data de 11.10.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile“, se arată într-un comunicat al Parchetului Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: