spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăExterneA murit Harry Belafonte, cântăreţ, actor şi activist neobosit, la vârsta de...

  A murit Harry Belafonte, cântăreţ, actor şi activist neobosit, la vârsta de 96 de ani

  Harry Belafonte, cântăreţ, actor şi activist de mare anvergură, a murit la vârsta de 96 de ani, cauza decesului fiind o insuficienţă cardiacă congestivă, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt pentru The New York Times, potrivit news.ro.

  Harry Belafonte a luat cu asalt topurile pop şi a distrus barierele rasiale în anii 1950 cu muzica sa folk foarte personală şi vocea sa caldă, devenind apoi o forţă majoră în mişcarea pentru drepturile civile.

  Artistul şi activistul a murit marţi, în casa sa din Upper West Side, în Manhattan, a declarat Ken Sunshine, purtătorul său de cuvânt.

  Într-o perioadă în care segregarea era încă larg răspândită, iar artiştii de culoare erau încă o raritate pe ecranele mari şi mici, ascensiunea lui Harry Belafonte în eşalonul superior al showbiz-ului american a fost istorică. Nu a fost primul artist de culoare care a depăşit graniţele rasiale – Louis Armstrong, Ella Fitzgerald şi alţii au ajuns la celebritate înaintea lui,  dar niciunul nu a făcut atâta vâlvă ca el şi, timp de câţiva ani, nimeni în muzică, alb sau negru, nu a fost mai mare, scrie The New York Times.

  Supranumit „regele calypso”, el a fost un artist emblematic al unei epoci, amestecând influenţe vest-africane, caraibiene şi newyorkeze pentru a crea o muzică de mare succes. Melodia pentru care Harry Belafonte a rămas în amintirea multor generaţii a fost, fără îndoială, „Day-O”(The Banana Boat Song), un cântec care a stat 18 săptămâni în clasamentul britanic de single-uri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: