spot_img
6.6 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăEvenimentS-a stins din viață omul de cultură Ion Cepoi

  S-a stins din viață omul de cultură Ion Cepoi

  Omul de cultură Ion Cepoi s-a stins din viață, în urmă cu puțin timp, la vârsta de 71 de ani. Acesta ar fi suferit un infarct în apartamentul său din Târgu Jiu.

  Ion Cepoi a condus Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, dar și alte instituții de cultură din Gorj. Acesta a scris multe volume de proză și poezie, dar și de dramaturgie și istoria teatrului. A fost colaborator al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.

  Condoleanțe familiei îndoliate!

  Fiul omului de cultură a transmis un mesaj pe Facebook: „Aceasta este ziua cea mai trista de pana acum pentru familia noastră. Omul, tatăl, bunicul, prietenul, scriitorul, omul de cultura Ion Cepoi ne-a îmbrățișat pentru ultima oara în drumul său spre o lume mai bună, mai lipsită de ură, de nimicnicie și îl încântă pe Bunul Dumnezeu cu povestirile și poeziile sale pline de suflet! Un gând bun și te iubesc tata!“, a transmis Andrei Cepoi.

  O serie de instituții au transmis mesaje de condoleanțe

  „Încă un reper al lumii culturale gorjenești și-a întins aripile spre cer!
  ION CEPOI, poet, scriitor, fost director al Centrului Județean de Promovare a Culturii Tradiționale Gorj, ne-a părăsit, astăzi.
  Era un colaborator și susținător al Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, ultimul eveniment pe care l-a prezentat la noi, fiind lansarea cărții „Biblioteca din cer” a poetului George Drăghescu, la începul acestui an.
  Este o inestimabilă pierdere pentru mediul cultural și comunitatea din județul Gorj“, a transmis conducerea Muzeului Național Constantin Brâncuși.
  „Suntem cu adevărat întristați să vă anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Cepoi, poet, scriitor, un adevărat reper al lumii culturale gorjene și nu numai. Contribuțiile sale în lumea culturii și a literaturii au fost recunoscute și recompensate prin decret prezidențial cu Medalia Meritul Cultural, clasa a III-a, Categoria Literatură. Memoria sa va rămâne vie, datorită impactului profund pe care l-a avut asupra lumii culturale“, este mesajul transmis de Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
  Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, a transmis și el un mesaj: „De câteva ore, nu-mi găsesc cuvintele. Trăiesc momente de profundă tristețe, de când am aflat de decesul directorului ION CEPOI. Un intelectual de mare clasă cu un caracter puternic, lucid, care a fost piatră de temelie pentru cultura Gorjului, asupra căreia și-a pus amprenta, fiind managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
  Am lucrat împreună foarte mulți ani și mă răscolesc atât de multe amintiri. A inițiat nenumărate proiecte și manifestări culturale care au devenit reper pentru cultura gorjeană. Chiar zilele trecute am vorbit la telefon, pregătea un album și un eveniment aniversar al Teatrului „Elvira Godeanu „. Ce trist și nedrept că a plecat dintre noi, când încă mai avea atâtea de spus și de creat. Rămas bun om bun cu suflet de adevărat gorjean“.
  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: