spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăExterneAvertizare pentru călătorii: Situație de urgență în Islanda din cauza riscului de...

  Avertizare pentru călătorii: Situație de urgență în Islanda din cauza riscului de erupție vulcanică

  Ministerul Afacerilor Externe aduce la cunoștința cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență al acestei țări a declarat stare de urgență din cauza pericolului iminent de erupție vulcanică în zona Sundhnjúkagígar.

  Efectuarea unei evacuări obligatorii a orașului Grindavík a fost dispusă, operațiune care, conform MAE, a fost deja finalizată. Cetățenii care au nevoie de asistență sunt îndemnați să contacteze numărul unic de urgență „112”. Înregistrările privind evacuarea pot fi efectuate la centrele de asistență din Kórn, centrul Vallaskóli din Selfoss și în centrul sportiv de pe Sunnubraut din Reykjanesbær.

  Persoanele care doresc să meargă către alte spații pot suna la „1717” pentru a-și înregistra intenția. Cei care au părăsit deja orașul, dar nu s-au înregistrat, sunt încurajați să apeleze la „1717” și să își anunțe prezența.

  Pentru informații suplimentare, autoritățile islandeze pun la dispoziție linia de asistență a Crucii Roșii la numărul „1717”. Sfaturi și instrucțiuni ale autorităților islandeze (în limba engleză) pot fi găsite pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) și al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Mai multe sfaturi și instrucțiuni sunt disponibile la https://safetravel.is/.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: