spot_img
2.8 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăExternePapa Francisc a demis un episcop care-i era potrivnic

  Papa Francisc a demis un episcop care-i era potrivnic

  Papa Francisc a luat decizia de a-l elibera din funcție pe episcopul Joseph E. Strickland din Tyler, Texas, un critic înverșunat al său printre catolicii conservatori din SUA. Vaticanul a făcut acest anunț rar printr-un comunicat, sâmbătă. De obicei, episcopilor li se cere să demisioneze, ei își depun demisia, iar Papa o acceptă.

  Această mișcare severă, de demitere a unui episcop, este rar întâlnită și se întâmplă atunci când un episcop refuză să se conformeze cererilor Vaticanului. Strickland, în vârstă de 65 de ani, cu 10 ani mai tânăr decât vârsta obișnuită de pensionare a episcopilor catolici, a fost cunoscut pentru critica sa aspră la adresa „programului papei care subminează Depozitul de credință”, după cum a scris pe Twitter la începutul acestui an.

  Decizia de demitere a venit după o anchetă a Vaticanului privind administrația diecezei Tyler, cu privire la modul de gestionare a afacerilor financiare. Anunțul demiterii a fost făcut simultan de Vatican și Conferința Episcopală din SUA, fără a furniza un motiv specific. În urma deciziei, episcopul de Austin, Texas, Joe Vasquez, a fost numit administrator interimar al diecezei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: