spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneChina devine liderul exporturilor de mașini în lume

  China devine liderul exporturilor de mașini în lume

  Potrivit agenției Bloomberg, China a înregistrat o premieră remarcabilă în primele trei luni ale anului, devenind cel mai mare exportator de mașini din lume. Motivele acestui succes includ creșterea semnificativă a livrărilor către clienții din Rusia.

  Conform raportului publicat de firma de consultanță AlixPartners, în perioada ianuarie-martie 2023, China a exportat peste hotare 1,07 milioane de automobile, depășind pentru prima dată Japonia, care a dominat mult timp sectorul exporturilor mondiale de automobile.

  Numai în primele trei luni ale acestui an, China a exportat 112.000 de mașini în Rusia, o cifră comparabilă cu totalul livrărilor din întregul an precedent. Acest lucru se datorează faptului că constructorii auto occidentali au întrerupt furnizările către Rusia din cauza conflictului din Ucraina.

  Cu toate acestea, performanța mărcilor auto chineze în Europa și SUA rămâne limitată, deoarece aceștia au vândut doar 900.000 de vehicule pe aceste piețe în anul trecut.

  Cu toate acestea, AlixPartners prognozează o creștere de 67% a exporturilor de mașini chinezești pe aceste piețe până în 2026, pe măsură ce companii precum BYD Co. și Xpeng Inc. își intensifică eforturile de a-și extinde prezența internațională.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!