spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăExterneCiocniri violente între poliție și manifestanți, la Atena

  Ciocniri violente între poliție și manifestanți, la Atena

  Ciocniri violente au avut loc, duminică, între poliţie şi manifestanţi, în faţa Parlamentului din Atena, în timpul unui miting de protest, după dezastrul feroviar din Grecia, soldat cu moartea a 57 de persoane marţi seara, relatează AFP, potrivit news.ro.

  Manifestanţii au incendiat coşurile de gunoi şi au aruncat cocktail-uri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare.

  În câteva minute, Piaţa Syntagma, marea esplanadă din faţa Parlamentului, s-a golit de cei 12.000 de manifestanţi, care se adunaseră mai devreme pentru a cere socoteală autorităţilor elene, după coliziunea dintre cele două trenuri care au circulat pe aceeaşi linie.

  Manifestanţii, care au agitat pancarte cu mesajul „Jos guvernele asasine”, au răspuns la apelul studenţilor, al lucrătorilor feroviari şi al angajaţilor din sector public, în contextul în care trenurile şi metroul sunt în grevă.

  Tot duminică, premierul Kiriakos Mitsotakis a cerut iertare familiilor victimelor, în timp ce întreaga ţară, șocată de această tragedie, este cuprinsă de furie pe fondul neglijenţei şi deficienţelor la căile ferate care au ieşit la suprafaţă odată cu acest accident. El spune că în Grecia anului 2023 nu este cu putință ca două trenuri să circule în direcţii opuse pe aceeaşi linie şi să nu fie observate de nimeni, potrivit hotnews.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: