spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăExterneConfruntări în Rusia. Partizanii anti-Putin ocupă o localitate de la granița cu...

  Confruntări în Rusia. Partizanii anti-Putin ocupă o localitate de la granița cu Ucraina

  Se desfășoară lupte în regiunea Belgorod din Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina, iar responsabilitatea atacurilor revine Legiunii Libertății pentru Rusia, o miliție formată din ruși care își propune înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin.

  Gruparea de partizani susține că a traversat granița din Ucraina și a ocupat deja o localitate situată pe teritoriul rusesc, conform informațiilor furnizate de The Guardian. Partizanii declară că au preluat controlul asupra localității Kozinka și au trimis unități și în orașul Grayvoron. Aceste afirmații nu au fost verificate de surse independente. Până în prezent, Legiunea Libertății pentru Rusia a fost mai activă pe rețelele sociale. Atât autoritățile ruse, cât și cele ucrainene au confirmat existența confruntărilor în regiunea Belgorod. Corpul de voluntari rus a transmis și un mesaj video adresat poporului rus, în care au asigurat că scopul lor este înlăturarea lui Putin de la putere.

  „Suntem ruși, ca și voi. Suntem oameni, ca și voi. Vrem să ne creștem copiii într-o lume liberă, vrem ca oamenii să poată călători pentru studii și să fie fericiți într-o țară liberă. Dar aceste lucruri nu există în Rusia lui Putin de astăzi, putrezită total de corupție, cenzură, libertăți restricționate și represiune. (…) A venit momentul ca dictatura Kremlinului să se termine. Mulțumim tuturor celor care ne susțin, ne trimit donații. (…) Sprijinul vostru este cel care ne aduce aminte, în fiecare zi, de scopul nostru final, Piața Roșie. Curaj și să nu vă temeți, pentru că ne întoarcem acasă. Rusia va fi liberă”, se arată în mesajul transmis de unul dintre liderii grupării.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: