spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNationalProfesorii continuă greva, solicitând creșteri salariale substanțiale

  Profesorii continuă greva, solicitând creșteri salariale substanțiale

  Profesorii din România nu cedează și continuă greva generală marți, cerând o soluție credibilă pentru revendicările salariale. Sindicatele doresc ca un profesor debutant să primească 4.000 de lei lunar, iar un profesor la final de carieră să primească 7.000 de lei în mână.

  Premierul Nicolae Ciucă are programate consultări cu reprezentanții asociațiilor de părinți și de elevi marți, la ora 11, conform agendei oficiale. Cursurile sunt suspendate în majoritatea școlilor din România. Liderii coaliției și guvernanții sunt dispuși să se întâlnească cu profesorii pentru soluționarea problemelor și reluarea cursurilor. Premierul Niculae Ciucă îi îndeamnă pe angajații din învățământ să revină la catedră, evidențiind importanța perioadei pentru elevi și viziunea educației centrate pe elev a Guvernului.

  Simion Hăncescu, președintele FSLI, a declarat că mesajul premierului Nicolae Ciucă de a chema profesorii să revină la catedră va intensifica greva. El sugerează că o soluție ar fi acordarea unei majorări salariale în avans de către Guvern printr-un act normativ.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: