spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăExterneCoreea de Nord a dat emoții întregii planete în această noapte

  Coreea de Nord a dat emoții întregii planete în această noapte

  Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți, pentru prima dată în ultimii cinci ani, o rachetă balistică deasupra Japoniei, ceea ce a determinat un avertisment pentru locuitori să se adăpostească și o suspendare temporară a circulației trenurilor în nordul Japoniei, anunță Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

  Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.

  „Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

  El a precizat că racheta a zburat 4.600 de kilometri (2.850 de mile) până la o altitudine maximă de 1.000 km, înainte de a cădea în Oceanul Pacific după aproximativ 22 de minute state în aer.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: