spot_img
6 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăExterneEuropa se pregătește de Euro digital

  Europa se pregătește de Euro digital

  Banca Centrală Europeană se apropie de implementarea euro digital, după aproape doi ani de la inițierea studiului privind moneda unică în format electronic.

  BCE a dezvăluit un proiect pentru viitorul legislativ al monedei digitale, cu o decizie planificată să fie luată în luna octombrie. Cu toate acestea, este puțin probabil ca euro digital să fie disponibil înainte de 2026, aducând cu sine o serie de diferențe față de criptomonede.

   „Folosirea numerarului pentru plăți scade în toată lumea, inclusiv în Europa. Pe măsură ce ne îndreptăm către o economie cu adevărat digitală, adaptarea cash-ului la realitățile digitale ale vremurilor noastre e următorul pas firesc. A avea ambele opțiuni – euro cash și digital – ar însemna că fiecare va putea alege cum să plătească și că nimeni nu e lăsat pe dinafară în procesul de digitalizare a plăților”, explică Fabio Panetta, membru în boardul BCE, și Vladis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, într-un articol comun publicat pe site-ul BCE.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: