spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăNationalBacalaureat 2023: Rata înaltă de participare la proba la alegere, dar și...

  Bacalaureat 2023: Rata înaltă de participare la proba la alegere, dar și incidente de fraudă

  Peste 96% dintre candidați au participat la proba de miercuri a examenului de Bacalaureat, care a constat în proba la alegere a profilului și specializării, conform anunțului Ministerului Educației. 3.870 de elevi nu s-au prezentat, iar 19 candidați au fost eliminați din cauza fraudelor sau tentativelor de fraudă.

  ”Rata de participare la proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E.d) – din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023), desfăşurată astăzi, 28 iunie, a înregistrat valoarea de 96,8% (120.388 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 124.277 de candidaţi înscrişi – toate promoţiile – pentru a o susţine)”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

  Potrivit sursei citate, un număr de 3.870 de candidați nu s-au prezentat la examen, în timp ce 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Acești candidați excluși nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

  Probele scrise pentru această sesiune se vor încheia joi, 29 iunie, cu examenul la Limba și literatura maternă, destinat elevilor de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

  Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 3 iulie (până la ora 12:00) în centrele de examen și online. Contestările pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial trebuie să completeze, semneze și depună/transmită, de asemenea, o declarație-tip prin mijloace electronice, în care se menționează că sunt conștienți că nota acordată în urma soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

  Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online). Conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților (coduri).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: