spot_img
0.5 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăExterneItalia vrea să obțină aproape două treimi din energia electrică din surse...

  Italia vrea să obțină aproape două treimi din energia electrică din surse regenerabile

  Italia își propune să genereze aproape două treimi din energia electrică din surse regenerabile până în 2030, conform Ministerului Energiei. Obiectivele au fost ușor îmbunătățite față de cele anunțate acum trei ani.

  Se estimează că sursele regenerabile vor acoperi 40% din consumul brut de energie în toate sectoarele, inclusiv producția de energie, locuințe și transport, până la sfârșitul deceniului, comparativ cu 30% în planul anterior. Ministerul afirmă că sursele regenerabile ar trebui să asigure 37% din consumul pentru încălzire și aer condiționat, precum și 31% în sectorul transporturilor. O ambiție importantă este ca hidrogenul produs fără emisii de carbon să acopere 42% din nevoile industriale până în 2030.

  Italia a trimis strategia revizuită Comisiei Europene pentru a se conforma pachetelor energetice Fit-for-55 și REPowerEU, care au fost anunțate în ultimii doi ani și includ obiective obligatorii pentru tranziția energetică în lupta împotriva schimbărilor climatice. Comisia Europeană are termen până în iunie 2024 să revizuiască și să aprobe strategia italiană.

  Cu toate acestea, Ministerul Energiei nu a publicat planul național complet referitor la climă și energie și nu a indicat în declarația sa cât de mult se va reduce emisiile de carbon până în 2030 prin această strategie. Anunțul nu a oferit detalii despre modul în care guvernul intenționează să accelereze construcția de instalații de energie regenerabilă pentru a atinge obiectivele planului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: