spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăExterneJaful anului în SUA: bijuterii și pietre prețioase furate, de peste 100...

  Jaful anului în SUA: bijuterii și pietre prețioase furate, de peste 100 milioane dolari

  Foto: Shutterstock – arhivă

  Pietre prețioase și bijuterii în valoare de 100 de milioane de dolari au fost furate într-un jaf din California, anunță stiripesurse.ro. Acestea erau transportate într-o dubă blindată care a fost atacată pe stradă, potrivit Sky News.

  Purtătorul de cuvânt al FBI, Laura Eimiller, a declarat că jaful a avut loc în orașul Lancaster din nordul comitatului Los Angeles. Ea a adăugat că agenția colaborează cu autoritățile locale, informează Mediafax.

  Vehiculul blindat transporta încărcătura prețioasă între două expoziții de bijuterii când a fost jefuit, susțin autoritățile.

  Brandy Swanson, director al companiei de securitate Brink’s, care deținea furgoneta, a declarat că au fost luați între 25 și 30 de saci, care conțineau un număr necunoscut de bijuterii.

  Estimările privind valoarea transportului variază foarte mult. 18 victime au raportat pierderi de peste 100 de milioane de dolari, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei Brink’s a declarat că obiectele au fost evaluate la mai puțin de 10 milioane de dolari.

  „Conform informațiilor pe care clienții ni le-au furnizat înainte de a-și expedia articolele, valoarea totală a articolelor dispărute este mai mică de 10 milioane de dolari. Colaborăm cu forțele de ordine și vom rambursa în totalitate clienților noștri valoarea bunurilor care le-au fost furate, în conformitate cu termenii contractului nostru”, a anunțat compania.

  Potrivit unui specialist, proprietarii de pietre prețioase și bijuterii obișnuiesc să nu își asigure bunurile la adevărata valoare din cauza costurilor foarte mari.

  „Aici intervine discrepanța…. Ei sunt devastați. Unii dintre acești oameni au pierdut tot”, a spus Brandy Swanson.

  Expoziția internațională de pietre prețioase și bijuterii găzduiește aproximativ 45 de evenimente la nivel național în fiecare an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: