spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 24, 2024
Altele
  AcasăExterneO nouă furtună solară ar putea lovi Pământul

  O nouă furtună solară ar putea lovi Pământul

  O furtuna solară ar putea lovi Pământul mâine – Profi Media

  Oamenii de ştiinţă avertizează că o furtună solară ar putea lovi Pământul pe data de 20 iulie, conform unei predicții recente a cercetătorului Dr. Tamitha Skov, anunță observatornews.ro.

  Experţii spun că vor apărea noi pete solare pe partea îndreptată spre Pământ, pe tot parcursul săptămânii, iar Administrația Națională a Oceanelor şi a Atmosferei (NOAA) a declarat că vor avea loc, de asemenea, posibile erupții solare. Petele solare de pe discul corpului ceresc pot produce erupții puternice, cu un impact ce poate afecta GPS-ul, undele radio sau chiar rețelele mobile.

  O erupție solară, definită de NASA, este o explozie puternică de radiație care rezultă din descărcarea particulelor încărcate din interiorul petelor solare. Acestea sunt denumite pete luminoase pe suprafața soarelui și pot fi active timp de câteva ore. Exploziile sunt cauzate, de regulă, de eliberarea fotonilor de către soare, potrivit publicaţiei Live Mint.

  A două furtună solară din această săptămână

  În 15 iulie, o astfel de erupție solară puternică a declanşat radiații în direcția Pământului, perturbând GPS-ul și provocând întreruperi la nivelul frecvenţelor radio din întreaga planetă. Oamenii de ştiinţă au crezut că este singurul astfel de eveniment, însă o nouă furtună, care a fost eliberată de erupția solară, urmează să lovească Pământul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!